Torsdag d. 7. juni afholdt toft kommunikation, i samarbejde med Tatarklubben, et gå-hjem-møde om den amerikanske præsident Donald Trump og hans protektionistiske kurs. Fællessalen på Christiansborg var stuvende fuld, da  spidser fra fagforeninger, tænketanke og dansk erhvervsliv satte et par timer af til at blive klogere på Trumps protektionisme.

En udenrigspolitisk strategi, der er blevet helt konkret med Trumps initiativ om at lægge en forhøjet told på europæisk stål og -aluminium. På mødet blev der sat fokus på, hvad den begyndende handelskrig imellem USA og EU vil betyde for den stigende globalisering, hvis gunstige vilkår danske virksomheder ellers har nydt godt af de seneste år.

Hovedtaleren på gå-hjem-mødet var den amerikanske professor Joan C. Williams, der netop har udgivet bogen White Working Class: Overcoming Class Cluelessness in America. En bog der stiller skarpt på hvordan det kunne lykkedes Trump at vinde præsidentvalget og hvem hans vælgere egentlig er.

Ifølge Williams er den amerikanske middelklasse nøglen til mysteriet; en gruppe mennesker, der ofte hverken bryder sig om underklassen, akademikerne eller eliten. Denne hvide middelklasse ønsker ikke at blive en del af overklassen, selvom de generelt ikke har noget imod de rigeste amerikanere. Derimod vil middelklassen have lov til at beholde sine egne værdier og sin kultur – blot med flere ressourcer til at leve det gode liv. Derfor var Trump den oplagte kandidat for denne gruppe vælgere. Da forskningen på dette område, ifølge Williams, hidtil har overset denne store vælgerskare, er det ikke underligt, at Trumps sejr kom bag på de fleste. Med øje for den hvide middelklasse i USA lever Trump, med sin protektionistiske kurs, blot op til sine valgløfter.

"The narcissist child, Trump is reaping approval rating benefits of the general upward business cycle" - Joan C. Williams

I mens holder resten af verden vejret og håber på, at handelskrigen ikke udvikler sig.

Politiken var også forbi og har et flot helsides interview med vores hovedtaler i avisen den 10. juni 2018. Se artiklen her:

https://politiken.dk/udland/art6572051/Elitens-bes%C3%A6ttelse-af-k%C3%B8nsneutrale-toiletter-bragte-Trump-til-magten

toft kommunikation står bag en række gå-hjem-møder og kortlægning af interesseorganisationer, tænketanke samt ministerier og styrelser. Hvis du og din organisation er interesseret i at høre om jeres placering i landskabet og jeres troværdighed hos beslutningstagerne, så tøv ikke med at give direktør Søren Toft et uforpligtende kald på mobil 26 19 09 19.

Alle billeder er brugt med tilladelse fra Tatarklubben